Fundacja Unicorn przeznacza 100% zebranej kwoty na cel zbiórki.

Ekostraż

Pierwsza akcja charytatywna naszej fundacji polegająca na zbiórce i pomocy we Wrocławskiej Ekostraży. Budynek, w którym na co dzień ratuje się setki zwierząt był w opłakanym stanie.

Brak miejsca, brud, miejscami brak podłogi. Był to koszmar i brak szacunku dla ludzi, którzy w formie wolontariatu ratują w większości zwierzęta z tak zwanych… przypadków, którymi nikt inny nie chce się zająć. Wolontariusze nie mieli ani nie dostali środków aby działać, ratować czy wyremontować wyniszczony budynek.

Wygląd budynku i warunki, w których wolontariusze musieli walczyć przed spotkaniem naszej Fundacji mogą Państwo zobaczyć w poniższym filmie, w którym to zdecydowaliśmy nagrać wszystko co możliwe. Bez tego filmu zapewne mało kto uwierzyłby w to co mówimy.

Nasi wspierający w zaledwie 24 godziny od rozpoczęcia pierwszej w historii zbiórki Fundacji Unicorn zebrali ponad 100% niezbędnych do remontu środków. Regularnie opłacaliśmy wszystkie niezbędne faktury wysyłane do nas przez Ekostraż.
Po wykorzystaniu środków dostępnych w zbiórce, przedstawiciele Ekostraży poprosili nas o zamówienie jedzenia i leków dla swoich podopiecznych, na co oczywiście nasza Fundacja się zgodziła. Poniżej znajdą Państwa potwierdzenia wszystkich przelewów i opłaconych faktur na kwotę łączną… 101453,69 PLN

Dzięki naszej zbiórce budynek Ekostraży wyremontował najbardziej potrzebne miejsca oraz wybudował kilkanaście drewnianych, pięknych klatek zewnętrznych dla zwierząt. Stworzono również raj dla kotów, elektroniczną bramę oraz zabudowane miejsce na śmieci. Patrząc na zaangażowanie wolontariuszy i wdzięczność za pomoc dla naszej Fundacji i wspierających… aż się prosi o drugą zbiórkę, która pozwoli pójść jeszcze dalej!

Na ratunek Australii

Ilość wpłat - 7 924